Novosađani izvojevali pobedu u Kragujevcu, a sad pravac Azerbejdžan i Kina!

Basketaši Novog Sada pobedili su na turniru u Kragujevcu, i to u dvorani hotela “Šumarice”, a zatim na otvorenim terenima Velikog parka. 

Vremenski uslovi diktirali su gde će se igrati, a dolazak najbolje svetske ekipe izazvao je veliku pažnju gledalaca i ljubitelja košarke u Kragujevcu.

Turnir je imao i internacionalni karakter, učestvovalo je 25 seniorskih ekipa, među kojima su bile najbolje ekipe iz BiH, Crne Gore i Makedonije. U finalu, Novosađani su savladali ekipu Sremske Mitrovice.

Inače, turnir je bio odlična uvertira za promociju Islamskih igara u Bakuu, a potom i za turnir u Kini.

U Azerbejdžan, na Islamskim solidarnim igrama ću, i kao predstavnik Red Bulla, posetiti Olimpijsko selo i pričati sa učesnicima. Biće organizovana i poseta ambasadi Srbije, ali i takmičenje sa učesnicima, u šutiranju i 1 na 1 – kaže kapiten Novosađana Dušan Domović Bulut, koji će predvoditi ekipu na Huai An Challengeru u Kini 20. i 21. maja.

Ovaj turnir je kvalifikacioni za Kinu i masters, a ovog puta sa nama ne igra Marko Savić već Nikola Pavlović iz ekipe Džakovi. On je uskočio jer sličnog su stila igre i nadam se da će se uklopiti i da ćemo osvojiti turnir, zbog kvalifikacije za Kinu. 

Marko Savić nije tu iz predostrožnosti, propustio je i Kragujevac, gde su takođe Bulut, Ždero i Majstorović imali privremeno rešenje.

Sa nama je igrao Nemanja Marić iz Novog Sada, a Saviću je ovo poslednja pauza. Nismo hteli da rizikujemo zbog blizine Svetskog prvenstva, zbog turnira koji imamo u Mongoliji i Hagu u junu koji su u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, jer više nam tada znači potpuno spreman – zaključio je Bulut.