Basketaši Novog Sada zauzeli su drugu poziciju na Huai An Challengeru u Kini

Basketaši Novog Sada zauzeli su drugu poziciju na Huai An Challengeru u Kini, nakon što su u finalu poraženi posle preokreta od ekipe Zemuna sa 21-17. 

Ipak, cilj je ostvaren, a to je plasman na World Tour u Kini.

Svetski prvaci su ostvarili sjajan rezultat, imajući u vidu kadrovske probleme i odsustvo Marka Savića, kojeg je, bez mnogo vremena za uigravanje, zamenio Nikola Pavlović iz ekipe Džakovi.

Kapiten Dušan Domović Bulut je, pre toga, proveo nekoliko dana u Bakuu kao promoter Islamskih solidarnih igara, pa se potom pridružio Nikoli, Dejanu Majstoroviću i Marku Žderu.

Sve je počelo idealno, u grupi su pali Shanghai sa 21-11, Uaanbaatar sa 16-10 i Changzhou West sa 22-9, pa je na red došla nokat faza sa prve pozicije.

Žestok je bio četvrtfinalni duel sa starim znancima iz ekipe Beograda, koji su poklekli sa 16-15. U polufinalu je deklasiran Sankt Peterburg sa 17-9, ali je u finalu Zemun smogao snage za preokret.

– Nismo bili najbolji, previše smo grešaka napravili u odbrani, ali i u napadu. Umor posle dugog puta i teškog rasporeda je uticao na koncentraciju u poslednjih nekoliko minuta partije. Ipak, cilj je ostvaren, a to je plasman na World Tour u Kini. Ostaje još tri kako bismo bilo prva ekipa u istoriji koja se plasirala na sve WT stanice – kaže kapiten Bulut.

Novosađani će za dve nedelje imati novi izazov u Mongoliji, a zagrevanje za to biće turnir u Staroj Pazovi.